ترکیب رنگها
سفید=تمام رنگها
مشکی=قرمز+زرد+آبی
یاسی=قرمز+بنفش
گلبهی=قرمز+زرد+کمی قهوه ای
قهوه ای=قرمز+سیاه
قهوه ای روشن=قرمز روشن+آبی روشن
قهوه ای=قرمز+سبز
قهوه ای=آبی+نارنجی
قهوه ای=زرد+بنفش
کرمی=قهوه ای+سفید
خردلی=قهوه ای+زرد
سبز حنایی=زرد+سیاه
فیروزه ای=سبز+آبی
یشمی=سبزسیر+آبی روشن
سبز=آبی+زرد
صورتی=سفید + قرمز
نارنجی=زرد + قرمز
صورتی چرک=کرم + قرمز
بادمجانی روشن یا کبود=سفید + سبز + قرمز
بادمجانی=سبز + قرمز
بنفش روشن=سفید + آبی + قرمز
بنفش=قرمز + آبی
جگری=شکلاتی + قرمز
زرشکی=قرمز + کمی مشکی
گلبهی پررنگ=نارنجی + زرد + قرمز
گلبهی متوسط=سفید + نارنجی + قرمز
گلبهی روشن=سفید + زرد + قرمز
سرمه ای=کمی مشکی + آبی
زرد فسفری=کمی سبز + زرد
آبی آسمانی=سفید + آبی
نوک مدادی=سفید + آبی + مشکی
فسفری=زرد + سبز
سبز لجنی=مشکی + سبز
سبز فیروزه ای=سفید + سبز
نیلی=آبی+بنفش
خاکستری=سفد+سیاه
هارمونی رنگ ها
بعد از دانستن ترکیب رنگها حالا باید بدانیم چه رنگی در کنار رنگ دیگر ایجاد هارمونی می کند
مثلا رنگ سبز و زرد با هم هارمونی دارند چرا ؟
زیرا در ترکیب این دو رنگ رنگی مشترک وجود دارد
رنگ اول سبز = زرد + آبی
رنگ دوم زرد = زرد
یا رنگ بنفش و قرمز با هم هارمونی دارند چرا ؟
رنگ اول بنفش = قرمز + آبی
رنگ دوم = قرمز
در اینجا قرمز دو بار تکرار شده است بنا براین با هم هارمونی دارند.
رنگ آبی و دودی نیز باهم هارمونی دارند چرا ؟
رنگ اول دودی = سفید + آبی + مشکی
رنگ دوم = آبی
مکمل ها Complementary:
رنگ هایی که مقابل یکدیگر در دایره رنگ قرار دارند به عنوان رنگ های مکمل شناخته می شوند. (مثال: سبز و قرمز). کنتراست بالایی که در رنگ های مکمل وجود دارد انرژی و تحرک زیادی را القا می کند. به ویژه زمانی که رنگ ها را خالص به کار ببریم. اما باید به یاد داشت که این حالت باعث اذیت بیننده نشود. رنگ های مکمل به هیچ وجه مناسب متن نیستند.
رنگ های متشابه Analogous:
رنگ های متشابه، رنگ هایی هستند که در دایره رنگ در کنار هم قرار دارند. این رنگ ها معمولا با یکدیگر خیلی خوب جور می شوند و صحنه و طرح های زیبایی را به جا می گذارند. این رنگ ها در طبیعت به راحتی پیدا می شوند و هارمونی ای که به وجود می آورند بسیار دل نواز است. به یاد داشته باشید که به هنگام استفاده از این نوع رنگ ها، کنتراست و تضاد کافی را داشته باشید. یک رنگ را به عنوان رنگ اصلی انتخاب کنید، رنگ دوم رنگ حمایت کننده و رنگ سوم (ترکیب شده با سیاه، سفید یا خاکستری) به عنوان مقوی آن.
رنگها و خواص درماني آنها :
كبود :
رنگ كبود بخش اسكلت و استخوان بندي را تحت تاثير قرار مي دهد . از لحاظ ديگر ، باعث مي شود كه توكسينهاي موجود در بدن از بين بروند و تاثيرات شگرفي در سيستم فيزيكي و روحي انسان دارد . اين رنگ از طرفي حالت گندزدايي يا آنتي سپتيك را دارد .
انرژي رنگ كبود در درمان بسياري از سرطان ها مفيد است . مخصوصا در التهاب و عفونت دنده هاي قفسه سينه و يا جراحي هاي استخواني بسيار مفيد واقع مي شود . از سويي استفاده از رنگ كبود در رفع مشكلات سيستم گوارشي و هضم و جذب مواد معدني و ويتامين ها در بدن بسيار مفيد مي باشد .
رنگ كبود باعث مي شود كه انسان روياهاي زيادي مشاهده كند و با تحريك سيستم عصبي مغز و حافظه مي تواند در بياد آوري خاطرات كمك كرده و فراموشي را درمان كند .
لاجوردي :
اين رنگ در حقيقت نوع تيره و غليظ رنگ آبي است . اين رنگ در رفع بيماريهاي روحي و فيزيكي بسيار مفيد است . مهمترين تاثير اين رنگ روي چاكراي بين ابروهاست . اين رنگ بدليل ارتباط با مركز چاكراي عصبي باعث ايجاد تعادل در سيستم عصبي نيز مي گردد .
نيروي رنگ لاجوردي خون را تصفيه و شستشو مي كند ، بسياري از توكسينها بوسيله نيروي اين رنگ و همراه با گردش خون از بدن دفع مي گردند . اين رنگ بر روي سينوسهاي صورت تاثير مثبت داشته و تابش رنگ لاجوردي مي تواند كبودي ، كك و مك ، آبله ، جوش ، آكنه و... را از بين ببرد .
علاه بر خواص فوق آ رنگ لاجوردي خاصيت سكون و آرامش بخشي بسيار شگفت انگيزي دارد تا جايي كه مديتورها براي رسيدن به خلاء ذهني در مراحل مختلف از اين رنگ در تمرينات خود استفاده مي كنند .
توجه : استفاده بسيار زياد از رنگ لاجوردي مي تواند بي مسوليتي و عدم بي قيدي در فرد ايجاد نمايد .
نقره اي :
اين رنگ مانند رنگ سفيد ، اگر با رنگهاي ديگر مورد استفاده قرار گيرد ، تاثيرات انرژي را زياد كرده و نتايج مفيدتري خواهد داشت . در درمان بيماري هايي كه ريشه متافيزيكي دارند ، استفاده از رنگ نقره اي بسيار مفيد و كارآمد خواهد بود .
از طرفي ، انرژي اين رنگ قدرت نبوغ ، خلاقيت و تفكر را در انسان افزايش مي دهيد و به مثابه همين قدرت ، به انسان توانايي پيش گويي ، و گمان منتهي به نتيجه را مي بخشد .
كبود روشن ( رنگ افلاطوني ) :
انرژي اين رنگ حالات فيزيولوژيكي انسان را تقويت نموده و بهمين دليل بايد با دقت و درايت خاصي مورد استفاده قرار گيرد . زيرا اين رنگ بدليل داشتن انرژي هاي گوناگون حاصل از تركيب رنگ هاي پديد آورنده اش ، انرژي بسيار زياد و نيرومندي دارد .
استفاده بسيار زياد و افراطي از اين رنگ باعث مي شود فرد دچار بيماريهاي روحي و رواني گردد . اين رنگ به دليل داشتن تن زيادي از رنگ قرمز مي تواند موجبات سردرد و ميگرن را افراد فراهم آورد . اما با تمام اين خصوصيات ، رنگ افلاطوني در درمان سرطان ها ، كوچك كردن و از بين بردن تومورها و همچنين براي درمان تب شديد مفيد مي باشد .
سفيد :
رنگ سفيد در بطن و بنيه تمام رنگها نهفته است . در سايه اين رنگ سيستم انرژي فرد تميزتر مي شود و شخص مي تواند خودش را از آلودگيها نجات دهد . رنگ سفيد نبوغ و توانايي هاي فرد را تقويت نموده براي تمامي بنيه هاي رنگي مفيد واقع مي شود .
سيانسهاي درمان را كه شروع مي كنيد ، بهتر است با اين رنگ آغاز نموده و اگر كارتان نيز به پايان رسيد ، باز با اين رنگ خاتمه دهيد . اين رنگ باعث مي شود كه شما بتوانيد توازن نيرو و انرژي را در فرد مورد درمان فراهم آوريد و از طرفي باعث مي گردد كه نيرو ، توازن و روحيه را به فرد مورد درمان تزريق نماييد .
يكي ديگر از خصوصيات بارز رنگ سفيد اينست كه اگر با رنگهاي ديگر آميخته و بكار گرفته شود ، نيرومند تر شده و تاثيرات آن رنگ را نيز افزايش مي دهد .
قرمز ( سرخ ) :
رنگ سرخ بي نهايت روح افزا و جان بخش است . اين رنگ به لحاظ داشتن خصوصيات خود باعث مي گردد كه چاكراها به حركت و تلاش وادار گردند . رنگ سرخ با انتقال انرژي شديد خود باعث مي شود كه تحريكات و احساسات فيزيكي بيدار گشته و همين بيداري آنها را به شدت فعال مي سازد .
رنگ سرخ مي تواند در درمان سرماخوردگي ، ناراحتيهاي ناشي از گردش خون ، عفونت نايژه ها و ريه مفيد واقع شده و اثر درماني معجزه آسايي به جاي بگذارد .
اما ناگفته نماند كه اين رنگ احساسات مربوط به انتقام ، كينه ، بي منطقي ، جسارت ، عشق و ميل جنسي را را نيز به شدت تهيج مي نمايد . اگر مقدار رنگ قرمز بيشتر مورد استفاده قرار گيرد ، منجر به ناملايمات احساسي و افسردگيهاي ناپايدار مي گردد . علاوه بر اين موجب افزايش فشار خون در انسان نيز مي گردد .
بطور خلاصه رنگ قرمز باعث افزايش حرارت بدن انسان شده ، گردش و فشار خون را افزايش مي دهد . اين رنگ براي درمان فشار خون پايين بسيار مناسب است .
آبي آسماني :
اين رنگ با ميزان استفاده اكسيژن بدن در ارتباط است . رنگ آبي روشن به شدت خاصيت گندزدايي و ميكروب كشي داشته و بدن انسان به كمك اين رنگ مي تواند تمامي ناراحتي هاي روحي _ رواني ، افسردگي و بيماريهاي ذهني را از بين ببرد .
نارنجي :
اين رنگ به شدت بخش دوم مركز چاكرا را تحت تاثير قرار مي دهد . رنگ نارنجي سمبل نشاط و شادي و از طرفي نشانه دانش و آگاهي است . نارنجي احساسات اجتماعي شدن و بودن را در فرد تقويت كرده و فعاليت اجتماعي را قدرت مي بخشد .
موثرترين بخش بدن انسان سيستم عضلاني و ماهيچه اي است كه به سرعت از اين رنگ تاثير مي پذيرد . استفاده افراطي از رنگ نارنجي مي تواند باعث بي تعادلي در سيستم عصبي افراد گردد ، بهمين دليل توصيه مي شود اين رنگ همراه با رنگ سبز يا آبي مورد استفاده قرار گيرد .
اعضاء مختلفي از بدن نظير ؛ طحال ، پانكراس ، معده ، روده ها و كليه ها از اين رنگ تاثير پذيرند و اگر ناراحتي در اين اعضا پديدار شود ، رنگ نارنجي مي تواند براي درمان مفيد باشد . افسردگي هاي شديد و ناراحتي هاي گذرا در سيستم گوارش نيز مي توانند بوسيله نگ نارنجي مورد درمان قرار بگيرند .
زرد طلايي :
اين رنگ قدرت بخشنگي و رفع كدورت را در انسانها ازايش داده و تقويت مي كند . از طرفي واكنش هاي ذهني قدرتمندي در انسان بوجود آورده و قدرت عفو و روح آرامش را تقويت مي نمايد .
اين رنگ نيز همانند رنگ سرخ در انسان هيجانات زيادي ايجاد مي كند .
سبز :
رنگ سبز يكي از رنگهايي است كه در جهان بيش از بقيه رنگها ديده مي شود . رنگ سبز حالت آرامش بخش دارد و بعنوان سمبل شفقت ، مهرباني ، تعادل روح و روان و رفتار بشمار مي رود . اين رنگ مهرباني ، مودت و دوستي را در انسانها افزايش مي دهد .
يكي ديگر از خصوصيات بارز رنگ سبز ، تعديل بخشي در حرارت و تب بدن است . رنگ سبز روشن كه به طيف نوري آبي نزديكتر است ، در بسياري از درمانها مفيد واقع مي شود و بهترين رنگ براي درمان تب ها محسوب مي گردد . اين رنگ در تقويت احساسات دوستي ، اميدواري ، صلح و ايمان بسيار مفيد مي باشد .
عده اي دليل وجود رنگ سبز در پرچم كشورهاي صلح طلب را نيز همين خصوصيات مي دانند و بر اين عقيده اند كه كشورهاي داراي پرچم با رنگ سبز از امنيت و ثبات اجتماعي بيشتري برخوردارند .
مهمترين نقطه اي كه از رنگ سبز متاثر مي گردد ، چاكراي قلب است . اين حالت باعث مي شود كه ناراحتيهاي قلبي ، فشار خون زياد يا كم ، سردردهاي ناموزون و نا هماهنگ ، میگرن ، بي حالتي و سستي در بدن و همچنين رنگ پریدگی با رنگ سبز درمان گردند .
توجه داشته باشيد كه از رنگ سبز هرگز نبايد براي درمان سرطانها يا بيماريهاي غده اي استفاده نمود . زيرا رنگ سبز باعث مي گردد كه سرعت رشد و توسعه هرچيزي در بدن افزايش پيدا كند ، در نتيجه موجب رشد سريع تومورهاي سرطاني مي گردد .
سياه :
رنگ سياه نيز همانند رنگ سفيد در تمامي طيف هاي نوري متمركز و مجتمع است . سياه در وراي پرده اي در هم ريخته و آشفته پنهان گرديده است . بسياري از افراد از اين رنگ بعنوان رنگ درمان كننده احتزار مي جويند . ولي من در بين درمان ها گهگاهي نيز از رنگ سیاه بهره گيري مي كنم . زيرا بارها تجربه كرده ام كه اين رنگ در درمان بسياري از بيماريها موثر مي باشد .
رنگ سياه در زماني كه فرد دچار بحرانهاي رواني ، افسردگي ، غم و غصه ي بسيار و آشفتگي قرار دارد ، حالت آرامش بخش و حفاظت كننده خواهد داشت . اين رنگ باعث مي گردد كه احساسات زنانه افراد تحريك شده و در وجود خود انرژي مغناطيسي فوق العاده اي را احساس نمايند . رنگ سياه هم از جمله رنگهايي است كه بايستي در استفاده ي آن افراط نگردد .
اگر رنگ سياه به وفور و بي رويه مورد استفاده قرار گيرد ، فرد دچار ابتلا به افسردگي و بي ثباتي روحی خواهد شد . بهترين راه براي بهره برداری از رنگ سياه آنست كه كه آن رنگ به همراه سفيد مورد استفاده قرار گيرد . تاثيرات منفي هريك از اين رنگها بر روي يكديگر در نهايت باعث ايجاد تعادل و توازن مي گردد . رنگ سياه باعث مي گردد رفتارهاي ناشي از غير شعور افراد به نظم سوق يابند ، و اين امر باعث شكل گيري منطقی در افراد مختلف بخصوص در رفتار و اندیشه آنان مي گردد .
براي رسيدن به نتيجه ، بهتر است هرگز تمام لباس خود را سياه بر تن نكنيد و حداقل كفشها را رنگ سفيد بپوشيد .
قهوه اي :
رنگي است كه تاثير آن در درمان بسياري از بيماريها انكار ناپذير است . اين رنگ فرد را از بسياري جهات و مخصوصا از حيث ذهنی و حساسي تحت تاثير قرار مي دهد . اين رنگ به واسطه داشتن انرژي خاص خود ، باعث مي شود كه انسان به سرعت تحت تاثير آن قرار گرفته و اجتماعي شود .
اين رنگ باعث مي گردد كه انسان در قبال جامعه بينشي نوين و متعادل پيدا كرده و عزم انسان را در انجام كارها تقويت مي بخشد .
زرد :
تاثير گذارترين نقطه اي كه در بدن انسان مي تواند از رنگ زرد متاثر گردد ، ذهن آدمي است . رنگ زرد در سيستم و شبكه عصبي و چاكرا كه به طناب عصبی خورشيد نيز معروف است ، متمركز مي باشد . تمامي فعالیت هاي ذهني فرد بوسيله نيروي رنگ زرد به حركت در مي آيد ، از طرفي براي از بين بردن ناملايمات روحي و ياس و نا اميدي رنگ زرد مفید واقع مي شود .
زيرا نيروي رنگ زرد به فرد اميدواري به زندگي ونيروي ریستن مي بخشد . رنگ زرد خوش بيني و اعتماد به نفس را در افراد افزايش مي دهد . سيستم عصبی ، معده ، روده ها ، دستگاه هاضمه و كليه ها تحت تاثير اين رنگ قرار دارند و اگر مشكلي در آنها پيش آيد ، بوسيله رنگ زرد مي توان مشكل را برطرف نمود .
زرد ليمويي :
اين رنگ در افزايش قدرت فعاليت هاي مغزي بسيار مفيد است و خصوصيت سرعت بخشي به انتقال اطلاعات مغزي را دارد .يعني اين رنگ باعث مي شود كه فرد آنچه را فراگرفته سريعا حلاجی نموده و تجزيه و تحليل كند .
اين رنگ كه مقدار اندكي از طيف نوري سبز را نيز همراه خود دارد ، باعث مي شود كه بدن از برخي میکروبهاعاري شده و سلامت خود را باز يابد . انرژي موجود در رنگ زرد لیمویی باعث تقويت استخوان و بافت هاي بدن مي گردد .
آبي نيلي :
اين رنگ تنها رنگي است كه با انرژي فوق العاده خود تمامي بدن را تحت پوشش قرار مي دهد . رنگ نيلي خاصيت آرم بخشي بسيار قوي دارد و در رفع و درمان تب هاي شديد بسيار موثر است .
سرمه اي روشن :
اين رنگ كه طيف غليظ و تيره آبي است و از دورنگ آبي و سبز حاصل مي گردد ، بهترين انرژی را در رفع بحرانها و ناراحتي هاي روحي دارد . اين رنگ بواسطه تركيب رنگهاي سبز و آبي ، خصوصيات اين دو رنگ را نيز همراه خود دارد .
سرمه اي روشن روح نشاط و سرزندگی را به انسان تزريق مي كند ، ميكرب و توكسينها را از بدن بدن دفع مي نمايد . اين رنگ در حفظ سلامتي پوست بيمار بسيار مفيد است و در رفع خستگی هاي جسماني و بيماريهاي گوش نيز موثر واقع مي شود .

روانشناسی رنگهای مختلف
1- روانشناسی رنگ سیاه
- سیاه تمام نورها در طیف رنگها را جذب میکند.
- سیاه معمولاً به عنوان نماد ترس یا شیطان مورد استفاده قرار میگیرد امّا به عنوان نشانگر قدرت نیز شناخته میشود. از رنگ سیاه برای نشان دادن شخصیتهای خطرناک مثل دراکولا و یا جادوگران استفاده میشود.
- رنگ سیاه در بسیاری از فرهنگها برای مراسم سوگواری مورد استفاده قرار میگیرد. این رنگ همچنین نشانگر غمگینی، جذابیت جنسی و رسمی بودن است.
- در مصر قدیم، رنگ سیاه نشانگر زندگی و تولّد دوباره بود.
- رنگ سیاه معمولاً به دلیل لاغر نشان دادن در نمایشهای مد مورد استفاده قرار میگیرد.
2- روانشناسی رنگ سفید
- رنگ سفید، نماد معصومیت و پاکی است.
- رنگ سفید میتواند در انسان احساس فضای بیشتر به وجود آورد.
- رنگ سفید معمولاً نشانگر سرما، پاکیزگی و آرامش است. اتاقی که کاملاً به رنگ سفید نقاشی شده باشد ممکن است جادار و بزرگ به نظر آید امَا خالی و سرد است. بیمارستانها و کادر پزشکی از رنگ سفید برای ایجاد حس پاکیزگی استفاده میکنند.
3- روانشناسی رنگ قرمز
- رنگ قرمز، رنگ گرمی است که برانگیزاننده هیجانات قوی است.
- رنگ قرمز، نشانگر عشق، حرارت و صمیمیت است.
- رنگ قرمز، به وجود آورنده احساس شور و هیجان است.
- رنگ قرمز، تحریک کننده احساس خشم و عصبانیت است.
4- روانشناسی رنگ آبی
- آبی، رنگ مورد علاقه بسیاری از مردم و محبوبترین رنگ در بین مردان است.
- رنگ آبی، احساس آرامش را به ذهن میآورد و معمولاً نشانگر صلح، امنیت و نظم است.
- رنگ آبی، میتواند احساس غم، درونگرایی یا گوشهگیری را در بعضی افراد به وجود آورد.
- رنگ آبی معمولاً برای دکور دفاتر مورد استفاده قرار میگیرد زیرا تحقیقات نشان داده است که افراد در اتاقهای آبی کارآیی بیشتری دارند.
- رنگ آبی با وجودی که از محبوبترین رنگهاست امّا یکی از رنگهایی است که کمترین اشتها را بر میانگیزد. در برخی از برنامههای کاهش وزن توصیه میشود که غذای خود را در بشقابهای آبی بکشید. رنگ آبی به ندرت به صورت طبیعی درخوراکیها وجود دارد. همچنین رنگ آبی غذا معمولاً به عنوان نشانه فاسد بودن و یا سمّی بودن آن در نظر گرفته میشود.
- رنگ آبی میتواند باعث کاهش ضربان قلب و حرارت بدن گردد.
5- روانشناسی رنگ سبز
- رنگ سبز، رنگ سردی است که نماد طبیعت است.
- رنگ سبز، نشانگر آرامش، خوشبختی، سلامتی و حسادت است.
- پژوهشگران دریافتهاند که رنگ سبز میتواند باعث افزایش قابلیت خواندن گردد. برخی از دانشآموزان و دانشجویان با قراردادن یک برگه شفاف سبز رنگ بر روی صفحه کتاب، میتوانند مطالب را با سرعت بیشتری از حدّ معمول بخوانند و درک کنند.
- رنگ سبز، از دیر باز نماد باروری بوده و در قرن پانزدهم برای لباس عروسی به کار میرفته است.
- از رنگ سبز در دکوراسیون به دلیل اثر آرام بخشی آن استفاده میشود.
- رنگ سبز باعث کاهش استرس میشود. کسانی که در فضای کاری سبز رنگ کار میکنند، کمتر دچار دردهای دستگاه گوارش میشوند.
6- روانشناسی رنگ زرد
- رنگ زرد، رنگی گرم وشاد است.
- رنگ زرد به دلیل مقدار زیاد نوری که منعکس میکند، بیشتر از بقیه رنگها چشم را خسته میکند. استفاده از رنگ زرد برای پس زمینه کاغذ یا نمایشگر کامپیوتر میتواند باعث چشم درد یا در حالتهای خاص از دست دادن بینایی گردد.
- رنگ زرد میتواند احساس رنجیدگی و خشم را به وجود آورد. با وجودی که رنگ زرد به عنوان یک رنگ شاد شناخته میشود اما بیشتر مردم در اتاقهای زرد رنگ، هیجانشان را از دست میدهند و بچه ها نیز در اتاقهای زرد رنگ بیشتر گریه میکنند.
- رنگ زرد باعث افزایش سوخت و ساز بدن انسان میگردد.
- چون رنگ زرد، از بقیه رنگها زودتر دیده میشود، بیشتر از بقیه برای جلب توجه مورد استفاده قرار میگیرد.
7- روانشناسی رنگ ارغوانی
- رنگ ارغوانی نماد وفاداری و ثروت است.
- رنگ ارغوانی نشانگر عقل و معنویت است.
- رنگ ارغوانی خیلی کم در طبیعت وجود دارد و به همین دلیل ممکن است به عنوان نشانه مصنوعی یا غیر عادی بودن در نظر گرفته شود.
8- روانشناسی رنگ قهوهای
- رنگ قهوهای، رنگی طبیعی است که برانگیزاننده حس قدرت و اطمینانپذیری است.
- رنگ قهوهای همچنین میتواند حس غم و انزوا را به وجود آورد.
- رنگ قهوهای، حس گرما ، محبت، آسایش و امنیت را به ذهن میآورد.
- رنگ قهوهای معمولاً بیانگر طبیعی بودن، زمینی بودن و متفاوت بودن است اما گاهی میتواند نشانگر پیچییدگی نیز باشد.
9- روانشناسی رنگ نارنجی
- رنگ نارنجی، ترکیب زرد و قرمز است و به عنوان یک رنگ انرژیزا در نظر گرفته میشود.
- رنگ نارنجی، احساس هیجان، گرما و شور و شوق را به ذهن میآورد.
- رنگ نارنجی، معمولاً برای جلب توجه مورد استفاده قرار میگیرد.
10- روانشناسی رنگ صورتی
- رنگ صورتی، در واقع همان رنگ قرمز کم رنگ است و معمولاً نشانگر عشق است.
- رنگ صورتی اثر آرامبخشی دارد. در ورزشگاهها معمولاً رختکن تیم حریف را به رنگ صورتی نقاشی میکنند تا بازیکنان آنها کم انرژی و منفعل شوند.
- با وجودی که اثر آرام بخشی رنگ صورتی مشخص شده است ولی پژوهشگران دریافتهاند که این اثر تنها در خلال مواجهه اولیه به وجود میآید. مثلاً هنگامی که از این رنگ در زندانها استفاده شد، زندانیان پس از عادت کردن به آن، حتی نا آرامتر از قبل شدند.
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1